Nomi Meegroei Kinderstoel

Nomi – de hoge kinderstoel die met je kindje meegroeit

De Nomi kinderstoel is ontworpen door de Noorse ontwerper Peter Opviks (dezelfde ontwerper als van de bekende Tripp Trapp stoel)

Door het ergonomische ontwerp heeft je kindje voldoende  bewegingsvrijheid, terwijl armen en rug goed ondersteund worden. Zo kan je kindje ‘actief’ zitten en vrij bewegen, wat zeer bevorderlijk is voor zijn/haar ontwikkeling. De Nomi kinderstoel kan met diverse accessoires (optioneel) gebruikt worden vanaf de geboorte tot in de tienerjaren.

In tegenstelling tot de meeste andere meegroei stoelen is de Nomi zo ontworpen dat wanneer je de hoogte van de zitting en voetensteun versteld- de zitdiepte automatisch aangepast wordt. De zitting en de voetensteun kunnen heel gemakkelijk met behulp van een draaiknop (dus zonder gereedschap) traploos afgesteld worden.

De stoelbasis is gemaakt van FSC-gecertificeerd, stoomgebogen hout met maximale stevigheid en flexibiliteit en verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kleuren. (Het verschil zit hem alleen in de looks: duurzaamheid, vermogen en prestaties zijn voor alle uitvoeringen gelijk)

 • Stoelbasis Basic: een kern van stoomgebogen beukfineer bedekt met eikfineer. Behandeld met witte olie of teervernis.
 • Stoelbasis Premium: stoomgebogen eikfineer behandeld met natuurlijke olie. Of stoomgebogen notenfineer behandeld met natuurlijke olie.

 

Nomi – van pasgeborene tot tiener

 • De Nomi Highchair meegroeistoel  is de kern van het Nomi-concept. De stoel is perfect op je kindje afgestemd, vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar tot in zijn tienerjaren. Je kindje zit altijd op de goede hoogte, en zonder enige moeite stel je de zitting en voetensteun in de juiste postitie.
  Voor de Nomi hoge stoel zijn er ook comfortabele (omkeerbare) kussens verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: Grey – Blue en Pink (omkeerbaar met aan de achterzijde de kleur Sand)
 • Met de Nomi Baby maak je van de kinderstoel een babystoeltje dat perfect is voor je pasgeboren kindje tot de leeftijd van ongeveer 6 maanden. Het babyset kan direct op de houten stoelbasis worden vastgemaakt en geeft je kindje een knus en veilig plekje aan tafel (of elders in huis wanneer je bijvoorbeeld een klusje te doen hebt) Het babyset kan traploos versteld worden vanaf vrijwel horizontaal tot meer verticale posities.
  De ‘schelp’ van het babyset is verkrijgbaar in 4 kleuren: wit, zwart, coffee en ocean blue.
  Het heerlijk zachte en comfortabele ‘matrasje’ heeft een gordelsetje.  is wasbaar, en is verkrijgbaar in 3 kleuren: Grey – Blue en Pink (omkeerbaar met aan de achterzijde de kleur Sand)
  Zodra je kindje groot genoeg is om rechtop te zitten vervangt u de babyset door de zitting, rugleuning en voetsteun.
 • Met de Nomi Mini beugel gebruik je de kinderstoel voor peuters van ongeveer 6 tot 24 maanden. Zodra je kindje rechtop kan zitten, is het tijd om de Nomi Mini beugel op uw Nomi Highchair te monteren. Nomi Mini is als een veilige arm rond je kindje wanneer het zelfstandig, zonder hulp van de ouders, aan de tafel leert zitten. De Nomi Mini voldoet aan de nieuwe en strengere veiligheidsvereisten. De beugel biedt een veilige en comfortabele ondersteuning, helemaal rond je kindje, en geeft het toch een complete bewegingsvrijheid.
  Nomi Mini kan je in een handomdraai monteren. Klik de set gewoon vast, eerst onder de zitting en vervolgens op de rugleuning. De beenopeningen zijn ontworpen voor maximale veiligheid en voldoen aan de recente EN veiligheidsnormen. De afgeronde natuurlijke contouren creëren een comfortabele hoge kinderstoel met onbeperkte bewegingsvrijheid.
  De wieltjes op de achterste poten van de stoel zijn bijzonder veilig, zonder enig kantelrisico, mocht je kindje zich van de tafelrand afduwen. Gelieve echter op te merken dat jonge kinderen altijd  ouderlijk toezicht nodig hebben.
  Nomi Mini is beschikbaar in 7 kleuren gerecycleerd plastiek (Polypropyleen), volledig vrij van schadelijke stoffen.

Er is ook een blad verkrijgbaar voor wanneer je de Nomi kinderstoel met beugel gebruikt.

Eigenschappen:

 • In combinatie met de aanvullende sets kan de stoel zeer lang gebruikt worden: vanaf de geboorte tot in de tienerjaren
 • Traploze verstelling van zitting en voetsteun zonder gereedschap.
 • Wanneer je de hoogte van zitting en voetsteun verstelt, wordt de zitdiepte automatisch aangepast dankzij de unieke vorm van de stoelbasis.
 • Vorm en structuur van zitting en voetsteun voorkomen dat je kindje naar voren schuift, en garanderen een goede grip voor de voetjes.
 • De verdikking vooraan op de voetsteun biedt een extra steunniveau en vormt een rustpunt voor onrustige peuterbeentjes.
 • De ergonomische stoelrug biedt een optimale rug- en armsteun voor uw kind.
 • Het lichte en open ontwerp maakt dat je kindje (als het groter is) makkelijk in en uit de stoel kan klimmen, en ook naar voor of achter kan bewegen, naar de tafel toe of ervan weg.
 • De zachte, natuurlijke contouren voorkomen dat je kindje zich lelijk stoten of bezeren kan.
 • De wieltjes beperken kantelrisico’s tot een absoluut minimum.
 • De lichte structuur (5 kg) maakt dat u de stoel overal in huis een plaatsje kunt geven en, bijvoorbeeld wanneer de vloer een schoonmaakbeurt krijgt, zelfs aan het tafelblad kunt ophangen.
 • De zacht golvende oppervlakken laten zich moeiteloos met een vochtige doek schoonmaken.
 • De duurzame en recyclebare materialen bevatten geen schadelijke stoffen.

 

Nomi Highchair € 199.00           Nomi Mini (beugel) € 34.95            Nomi Baby (schelp + matrasje) € 119.=