Tricot Slen – Babylonia

Tricot Slen – Babylonia

Comfortabel, super knus en past altijd!

De Tricot-Slen is een gebreide draagdoek en wordt in Nederland geproduceerd. Er zijn 2 varianten; de Tricot-Slen Organic in 100% biologisch katoen en de Tricot-Slen Cool gemaakt van Newlife™ garen (gerecycleerde PET-flessen).

De Tricot-Slen kan al meteen vanaf de geboorte gebruikt worden en je kunt je baby op verschillende manieren dragen, zowel liggend als rechtop. De manier van aandoen is altijd hetzelfde, je hoeft dus maar één knoopwijze te onthouden.

De Tricot-Slen is een draagdoek met lichte stretch waardoor hij ontzettend gemakkelijk in gebruik is. Dankzij een zeer bijzondere breitechniek, ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze producent in Nederland, biedt de Tricot-Slen optimaal comfort én geeft hij perfecte ondersteuning. Deze unieke techniek maakt dat de stof wel aangenaam rekt in de breedte en diagonaal waardoor je de draagdoek gemakkelijk aan kunt doen- maar nauwelijks rekt in de lengte. Bovendien wordt er in de Tricot-Slen geen elastan gebruikt, dus je kindje zal niet “bouncen” maar zit heerlijk comfortabel tegen je aan!

De Tricot-Slen is verkrijgbaar in 1 maat en past altijd! Omdat de knoopwijze van de Tricot-Slen zo gemakkelijk is en de stof heel soepel, kun je de draagdoek snel aandoen en is hij heel eenvoudig in gebruik.

Een belangrijk criterium is “de rekbaarheid” van de stof.

  • Hoe minder de stof in de lengte rekt hoe beter! Stof die in de breedte en diagonaal rekt geeft comfort maar als de stof ook in de lengte rekt dan zakt de baby naar beneden.
  • Wanneer de stof bovendien elastan bevat gaat de baby  ‘bouncen’ (op en neer bewegen). Vervelend voor de baby maar ook voor de drager want het gewicht voelt zwaarder aan.
  • Een draagdoek die in alle richtingen rekt, moet je extreem strak aan doen om te vermijden dat je kindje meteen vanaf het begin te laag zit. Dit zal vaak een ‘beklemmend’ gevoel veroorzaken.

 

“Babylonia draagdoeken zijn bevorderlijk voor een gezonde ontwikkeling van de heupjes” 
dr. E. de Visser – orthopedisch chirurg en specialist op het gebied van kinderorthopedie Rijnstate ziekenhuis Arnhem

 

Nieuw: De Tricot Slen Cool.

De Tricot-Slen Cool is innovatief, mooi, milieuvriendelijk en héél comfortabel!

Deze nieuwe draagdoek is super licht en heerlijk ‘cool’ – gemaakt van Newlife™, een unieke technische ‘high performance’ vezel uit gerecycleerde PET-flessen.
Dit innovatieve ontwerp heeft de Baby Innovation Award 2015 gewonnen!

  • Vochtregulerend en ademend: heerlijk koel in de zomer en ook comfortabel in de winter
  • Erg makkelijk aan te doen, weegt bijna niets en geeft toch de perfecte ondersteuning
  • Vormt zich perfect naar jou en je kindje
  • Uiterst onderhoudsvriendelijk; onmiddellijk droog en niet nodig om te strijken
  • Verkrijgbaar in 4 kleuren

 

Klik  HIER voor een filmpje waarin je de algemene knoopwijze kunt zien. Aan de rechterzijde van deze YouTube pagina kan je kiezen voor meer filmpjes.

 

Tricot Slen Dark Sapphire Tricot Slen Dream Blue Tricot Slen Riviera Blue Tricot Slen Moon Mist Grey Tricot Slen Ribbon Red Tricot Slen Navy Blue