Wieg Matrasjes

Wieg Matrasjes

Wanneer je een los matrasje voor een wieg nodig hebt, kunnen wij deze precies op maat laten maken.
Deze matrassen hebben altijd als basis een schuimplaat met een densiteit (soortelijk gewicht) van 25 kg per m3. De wiegmatrasjes zijn 7 cm dik afgewerkt, en kunnen zowel recht als ovaal en/of afgeschuind gemaakt worden.

 

LET OP: Wij leveren de door jouw opgegeven maten als eindmaat!!!!!!!
(Kleine afwijkingen kunnen altijd voorkomen omdat hier sprake is van handarbeid).

 

Meetinstructies:

 • Recht
  Moet de matras recht zijn, dan neem je de bodemmaat. Wij adviseren aan het voeteind een centimeter en aan de beide zijkanten ook een centimeter minder op te geven. Dit wegens de “instop” van dekens en lakens.
  Voorbeeld: 80×40 cm wordt dan 79×38 cm.

 

 • Afgeronde hoeken
  Voor een matrasje met afgeronde hoeken dien je zelf een mal te maken. Doe dit nooit door een omtrek om je oude matrasje te maken omdat het oude matrasje wat ´uitgezakt´ kan zijn! Maak een mal van (kranten)papier of plastic. ) Dit ivm het opsturen van de mal.
  Is het matras schuin met afgeronde hoeken, dan moet het verschil tussen bodemmaat en de maat op de hoogte van 7 cm minimaal 2 cm zijn zoals beschreven bij afgeschuind.

LET OP: Houdt ook rekening met het instoppen. Zie onder “Recht” 

 

 •  Afgeschuind
  Afgeschuinde matrassen moeten +/- 7 cm dik zijn om de schuine hoek te kunnen maken. Indien bv. een wieg schuin omhoog loopt, dan meet je de bodemmaat en geef je ook de maten 7 cm boven de bodem op. Het verschil tussen de ondermaten en de bovenmaten moet minimaal 2 cm (aan beide zijden) zijn.
  Voorbeeld: is de bovenafmeting 80 cm, dan is de onderafmeting 76 cm. Dit los van de gewenste instopruimte.

Voor een afgeschuind matrasje dien je zelf een mal te maken. Doe dit nooit door een omtrek om je oude matrasje te maken omdat het oude matrasje wat ´uitgezakt´ kan zijn! Maak een mal van (kranten)papier of plastic. ) Dit ivm het opsturen van de mal.

LET OP: Houdt ook rekening met het instoppen. Zie onder “Recht”