Geschiedenis

Geschiedenis

Voor wie het leuk vind, hier een stukje geschiedenis van ons mooie familie bedrijf.

Wij horen zó vaak van de ouders van (aanstaande) vaders en moeders dat zij de spullen voor hun kindertjes ook al bij ons kochten. Hoe leuk, want wij zijn nog steeds dezelfde winkel, en je kunt er nog steeds dezelfde mensen tegen het lijf lopen.

Op 2 september 1964 openden Rien en Inge Offers aan de Papsouwselaan in Delft hun winkel: Modehuis Offers. Het was een algemene textielwinkel,  die zich richtte op het gehele gezin, maar zij waren wel gespecialiseerd in dames- en herenmode en lincherie.

In die tijd leek Delft nog op niets van wat het nu is, en de wijken rondom de winkel waren nog maar gedeeltelijk gebouwd. Het uitzicht bestond dan ook nog (gedeeltelijk) uit weilanden.

 

Op het rijtje naast Modehuis Offers zaten o.a  een schoenenwinkel, een kleine supermarkt, een wasserette en een elektricien. Toen de directe buren gingen verhuizen naar de nieuwe winkel passage ‘De Hoven’ namen Rien en Inge het besluit om niet te verhuizen, maar het pand van de buren erbij te nemen. (het pand van je buren kan je maar één keer overnemen – was het devies)

 

In het nieuwe pand werden kinderwagens en andere babyartikelen verkocht, en nadat winkelcentrum ‘In de Hoven’ eind jaren zeventig van de vorige eeuw geopend werd, ging de familie Offers zich onder de naam Bebinella specialiseren in kinderkleding, -meubels en accessoires.

 

Vanaf haar 16de werkte dochter Franca ook in de winkel, en in 1990 kwam daar ook haar man Marco Daniels bij. In 2003 kwam er weer een buurpand leeg, en weer werd de winkel uitgebreid. De naam was inmiddels veranderd in ‘Bébèl’, dat later de toevoeging ‘Duimeland’ kreeg.

 

Uiteindelijk is het toch tot een verhuizing gekomen: In november 2011 zijn wij in het voormalig Rabobank pand getrokken. Nog steeds aan de Papsouwselaan,  maar qua bereikbaarheid nét even beter: We zitten nu tegenover het overdekte winkelcentrum  ‘De Hoven Passage’, en parkeren kan gewoon weer voor de deur. Ook de parkeergarage bevind zich tegenover ons.

De naam is bij de laatste verhuizing ook weer iets aangepast:
Duimeland Speciaal – Speciaal voor Baby’s & Peuters

In ruim 50 jaar zijn we geworden wie we nu zijn: Een begrip in Delft en omstreken.
Een familiebedrijf dat met veel liefde en kennis van zaken is opgebouwd, en bekend staat om de service en kwaliteit.

De familie Daniels én de familie Offers heten je van harte welkom!

 

 

Geschiedenis 1